Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Bílek: S obměnou kádru jsme spokojení

29.09.2017 | Jaroslav Bílek

Web eFutsal přinesl před startem sezony rozhovor se sportovním manažerem Malibu Jardou Bílkem.

1. S jakými cíli Váš klub vstupuje do nové sezóny? 

Mám od hráčů letos zakázáno nějaké cíle vyhlašovat. Vloni jsem veřejně psal, že chci hrát o medaile a byla z toho nejhorší sezona v naší patnáctileté historii, kdy jsme málem z druhé ligy sestoupili. Takže letos žádná velkohubá prohlášení. Ale samozřejmě sport děláme pro to, abychom vyhrávali, takže naším cílem bude vyhrát co nejvíc zápasů. Letošní ročník bude nesmírně vyrovnaný a snad to nebude znít jako klišé, když řeknu, že každý může porazit každého. Osobně budu sezonu hodnotit pozitivně, když skončíme v lepší polovině tabulky, to je do šestého místa.

2. Jak proběhla příprava na nový ročník a jak jste s ní spokojeni? 
V červenci jsme absolvovali dva venkovní turnaje, které jsme oba vyhráli. Zpestřením pak byla účast na turnaji v plážovém fotbale, kde jsme ale podlehli nejen soupeřům, ale také alkoholu a nakonec z toho bylo čtvrté místo. Ale tady o umístění zase tolik nešlo... Tradičním teambuldingem byl pak čtvrtý ročník našeho tenisového turnaje, který se letos těšil hojné účasti. Pak už přišly na řadu od začátku srpna venkovní tréninky, od září jsme se přesunuli do haly. S účastí i úrovní tréninků jsem po „proflákané“ loňské sezoně zatím spokojený. V přípravě jsme zatím odehráli dva zápasy s prvoligovými soupeři. V České Lípě jsme dokázali vyhrát 4:2, Olympiku Mělník jsme podlehli 1:3. 

3. Jak se v létě změnil váš kádr? Příchody/odchody?
Jak jsem vyhlašoval hned na konci sezony, museli jsme razantně říznout do kádru. A to kvalitním zvýšením konkurence na všech postech. Nikoho jsme samozřejmě z klubu nevyhazovali, ale řada hráčů loňského áčka bude muset pořádně máknout, aby si uhájili své posty. V opačném případě je čeká hraní v okresní soutěži za béčko. Jediným odchodem je v podstatě neprodloužení hostování s Milanem Soukupem, se kterým jsme se dohodli na prozatímním ukončení spolupráce z důvodů jeho časového vytížení a rodinných povinností. Celou sezonu pak bude kvůli zranění kolena chybět náš nejproduktivnější hráč minulé sezony Matěj Vaněk, který v těchto dnech podstoupil plastiku zkříženého vazu na Bulovce. V kolonce příchodů pak máme dotažená zatím tři jména: Daniel Lukáč (Arsenal Benešov), David Fidrich (dosud neregistrován) a brankář Jaroslav Pytloun (Benago Zruč). S týmem Joga Mladá Boleslav jednáme o příchodu Michala Šimáčka, na testech jsou zatím v týmu Adam Charvát (Black Cocks Mladá Boleslav), Pavel Klain (Joga Mladá Boleslav) a Dominik Sokolíček (Sparta Praha). 

4. Co chystáte pro vaše fanoušky? Proč by si měli najít cestu na domácí zápasy vašeho klubu?
Kromě toho, že bychom opět chtěli začít vyhrávat, se fanoušci mohou těšit na velkou novinku. Od letošní sezony, ještě nevíme, zda úplně od prvního zápasu, by během futsalových zápasů měla být v provozu velkoplošná LED obrazovka, která je v městské sportovní hale nainstalována od loňské sezony a dosud se využívala pouze při zápasech florbalové Superligy. Dále uvažujeme zavedení přestávkové soutěže pro diváky nebo tisknutí bulletinů.

 
Aktuální články
Prohra o jeden gól v generálce s východním soupeřem

Generálku před startem 2. ligy obstaralo zajímavé měření sil s účastníkem východní druholigové skupiny z Havlíčkova Brodu. V Kutné...

 
S divizním soupeřem Malibu udrželo nulu v obraně

První výhru nové sezony přineslo domácí měření sil s libereckým účastníkem divizní soutěže.

 
Děsivý první poločas v podání Malibu

S prvoligovým soupeřem jsme drželi krok jenom ve druhém poločase. Ten první přinesl doslova hororový scénář.

 
Tradiční škola prvoligového futsalu v Liberci
 
S šestým týmem první ligy jsme drželi krok půl hodiny
 
Zápas v Teplicích se málem nedohrál
 
Po třech remízách přišla výhra
 
Remízová rarita: třetí výsledek 3:3 v řadě
 
Strhující zápas proti brazilské koloně přinesl jeden bod
 
Cennou remízu z palubovky favorita trefil hattrickem Vaněk
 
Utkání
Muži A | pondělí 11.09.2023, 20:30
FC Malibu Mladá Boleslav - Gazely Liberec
5:0 (1:0)
 
Muži A | pondělí 18.09.2023, 20:00
FC Malibu Mladá Boleslav - FK Pramen Havlíčkův Brod
2:3 (1:2)
 
Muži B | sobota 15.02.2020, 18:00
Joga Mladá Boleslav - FC Malibu Mladá Boleslav
6:9 (4:5)
 
Muži B | sobota 07.03.2020, 16:00
FC Malibu Mladá Boleslav - FK Mladá Boleslav
10:2 (5:0)
 
 
© eSports s.r.o. & FC Malibu Mladá Boleslav - účastník 2. futsalové ligy Západ 2014/2015 RSS